eng
 

Tanulmányok
2004 - 2008 Magyar Képzőművészeti Egyetem, Képgrafika szak
1996 - 2004 Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium

Egyebek
2014 - Mensa HungarIQa tagság
2012 alapító és társtulajdonosa a TypoTrafik magasnyomó műhelynek
2009 Strabag Art Award - beválogatva az utolsó rostán
2008 Henkel Art.Award legjobb 5 között

3+1 évig voltam a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatója, majd egy év halasztás után megszüntettem a hallgatói jogviszonyom. Ennek egyik oka az volt, hogy maximálisan csak a rajzi készségem fejlesztésére tudjak koncentrálni, valamint régi, kevéssé ismert nyomtatott grafikai technikák (heliogravür, tónusos aquatinta) újraélesztésén dolgozhassak.

Ezekkel párhuzamosan egyéb, részben rajzolói munkákkal teremtettem meg a lehetőségét és az alapjait annak, hogy hosszú távon, stabilan legyek képes képalkotó művészként, rajzolóként alkotni, teljes mértékben a művészettel tudjak foglalkozni.

Az utóbbi 3 évben elkezdtem párommal felszerelni egy magasnyomó grafikai műhelyt, melyben lehetőség van a nyomtatott grafika eltűnőben lévő technikáival nyomtatni, úgy, mint fabetűkkel plakátokat, fametszeteket, magasra maratott fém klisékkel képeket vagy akár ólombetűből szedett írásokat nyomtatni.
Műhelyünk különlegességei az eredeti plakátnyomó fabetűk mellett, az általunk megmentett és felújított nyomdagépek, egy 1882-es Anger und Söhne tégelysajtó, valamint egy 1963-as Asbern plakátnyomó gép.


Ezidáig nem publikáltam munkáimat, úgy gondoltam, hogy akkor viszem a nézők ítélő tekintete elé képeimet, ha már biztos lehetek abban, hogy nem kell művészetemmel kompromisszumokat kötnöm, biztosíthatom a potenciális gyűjtőimet, vevőimet, művészetem kedvelőit arról, hogy megéri figyelmüket áldozniuk munkáimra és, hogy biztos lehetek abban, képes vagyok ezt az egész embert és rengeteg időt és energiát igénylő hivatást végezni.

Jelenleg az idén megrendezésre kerülő magyarországi bemutatkozó kiállításom előkészítése mellett egy saját fejlesztésű tudományos illusztrációs nyomdatechnológiát, látványvilágot fejlesztek.