banner.jpg
a szépség illúziója

a szépség illúziója

Ahogy ígértem, itt is van az új rajz. És egyből elnézést is kérnék a technomán világ vaksága miatt mindazoktól, akik rajzokat, festményeket csak monitoron szoktak nézegetni. Ugyanis belefutottam abba a problémába, hogy a 72dpi-s felbontás (net) és a középkategóriás digitális fényképezők (saját) egyszerűen kevesek a grafithoz. Szóval, mindenki nézze úgy az új rajzom, hogy több tónus van rajta, a sötétek mélyebbek, a világosak „fehérebbek” és a részletek sűrűbbek. (Ennek persze örülök is, mert ez egy szép példa arra, hogy miért kell élőben látni az ilyen képeket!)

A szépség illúziója W.jpg

 

A címmel kapcsolatban csak annyit, hogy ez a rajz is a majdan következő kiállításra készült, és a kiállítás egyik mellékprogramja a Realizmus. - a valóság természete című könyvem bemutatója is lesz, ígyhát a kettőt összekapcsolatam. Az új képek egy része a könyvben lévő fejezetekcímeket kapja saját címeknek, de nem azért, mert adaptációkat vagy parafrázisokat rajzolok éppen. Nem hiszem, hogy magyarázni meg képiesíteni kellene az írásomat, illetve indokolni a látványokat, hanem egyszerűen engem szórakoztat a dolog. :)

Azért akad áthallás közöttük, de ez túl belemagyarázós lenne egy külső szemlélőnek, így inkább azt mondom, hogy nincs kapcsolat közöttük.

Amúgy pár nap és itt van december 13, amikor kihozom a könyveket a nyomdából! ;)

Pali

Olvasnál valami érdekeset a művészetről és a gondolkodás fejlődéséről? KATTINTS IDE!

KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY!

Kérlek, ha érdekelnek a blogbejegyzések vagy nem szeretnél lemaradni semmi újdonságról, hírről - és még nem tetted meg -, akkor iratkozz fel a gellerfipal.com hírlevelére!

A honlapomon, minden oldal alján megtalálod azt a részt, ahol ezt megteheted, de a Facebook lapom bal oldalán is lehetőséged van rá (keresd a hírlevélre feliratkozás menüpontot)! GDPR és kutyabarát vagyok, de a blog szempontjából most csak az előbbi érdekes.

Adataidat természetesen nem adom el - a Facebook és a Google már megtette. ;)

Előre is köszi!

rinya a rajzról

rinya a rajzról

nyomdában a Realizmus

nyomdában a Realizmus