banner.jpg
gyere kicsi pádáván!

gyere kicsi pádáván!

No, csak egy gyors bejegyzés.

Lement a tárlatvezetés is, így már az utolsó hétnek indul neki a kiállítás. De azért, aki szeretné, az még július 13, péntek 18:00-ig meg tudja nézni a képeket.

Viszont!

Gondoltam tartok egy kisebb trendkívüli sütiosztást. Ha szentimentáliskodni akarnék, akkor azt mondanám, hogy valami olyasmi gesztust szerettem volna tenni, mint ami Japánban, a kardkovácsok körében szokás. Egész pontosan, ha egy tanonc a hosszú évek alatt megtanulja a kardkészítés mesterségének minden csínját-bínját, és készít egy saját mesterdarabot - ami meghaladja mestere tudását -, akkor a hagyományaik szerint a mester átadja a szerszámait a tanoncának. Ennek jegyében amúgy másoknak is szokás a tiszteltet kifejezéseként odaajándékozni a készítéshez szükséges eszközöket, nem feltétlenül kell ez a mester-diák viszony.

Persze, tekintettel arra, hogy nincs ilyen szokás a szamurájkard kovácsok körében (különben eléggé hamar be kellene fejezniük a szakmát vagy soha senkit sem tanítanának, ugye), így nem szentimentáliskodom. :)

tárlatvezetés után.jpg

Ettől függetlenül gondoltam arra, hogy annak a három illetőnek ajándékozom a rotringokat, akiknek különösen fontos szerepük volt művészetesdimben az elmúlt ½-1 évben, és akik erről nem feltétlenül tudnak vagy - ahogy az ügyészség szokta mondani - a tudatuk nem fogta át kellőképpen a valóságot.

Már úton vannak a képek, és remélem örülni fognak nekik.

 

Pali

KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY!

Kérlek, ha érdekelnek a blogbejegyzések vagy nem szeretnél lemaradni semmi újdonságról, hírről - és még nem tetted meg -, akkor iratkozz fel a gellerfipal.com hírlevelére!

A honlapomon, minden oldal alján megtalálod azt a részt, ahol ezt megteheted, de a Facebook lapom bal oldalán is lehetőséged van rá (keresd a hírlevélre feliratkozás menüpontot)! GDPR és kutyabarát vagyok, de a blog szempontjából most csak az előbbi érdekes.

Adataidat természetesen nem adom el - a Facebook és a Google már megtette. ;)

Előre is köszi!

összegző

összegző

banzai

banzai