április eleje - AMATÁR

A minap fixálódott a kiállítás helyszíne, így már hivatalos: a bemutatkozó tárlat az Amadeus Művészeti Alapítvány kiállítóterében, az Amatárban lesz!

Ez azért is különleges, mert egy régi tervem/vágyam volt, hogy valamilyen formában kapcsolatba kerülhessek az Alapítvánnyal. Még, amikor a Képzőre jártam jelent meg ugyanis az EDGE Communications kiadásában egy mondhatni sorozat, aminek 3., a Kortárs magángyűjtők 2009 című részében olvastam Balogh Péter Róbertről, az Amadeus alapítójáról, és már akkor feljegyeztem magamnak, hogy ha egyszer eljön az idő, neki biztosan fogok szólni és figyelmébe ajánlani rajzaimat. Ez így is lett, októberben küldtem neki (is) levelet, és jött is a válasz:

"nem látom semmi akadályát, sőt örömmel adna helyt az AMATÁR 2016-ban egy önálló Gellérfi megmutatkozásnak"

42 amatár.jpg

Most hétfőn pedig személyesen is találkoztunk, én megnéztem a helyet, Balogh Péter megnézte a rajzokat, és végül kezet ráztunk a kiállításra. ARRA A KIÁLLÍTÁSRA, melyen először lehet majd látni a Hellens mind az 5 képét együtt, és, ahol több régebbi, valamilyen szempontból különlegesebb rajzom is először kerül a publikum elé.

Szóval nagy most a bizsergés, megy a kalkulálás, a tervezés, mert szeretném, ha ez a kiállítás olyan lenne, amit már régóta nem láthattak a realizmust kedvelők, azok, akik a művészetet az esztétikum miatt kedvelik, és azok, akik vágynak arra, hogy a kortárs művészet szemlélésétől ne érezzék magukat teljesen butának és elszigeteltnek. 

Természetesen fontos kiemelnem, hogy a Hellens elkészítéséhez változatlanul szükség van támogatókra, mecénásokra, hírvivőkre. Olyanokra, akik akár a Szponzori programban részt vennének és olyanokra, akik egyszerűen megosztják a blog posztjait, feliratkoznak a heti egy hírlevélre itt a blog fejlécénél, vagy követnek, like-olnak, megosztanak a Facebook oldalamon. Ez mind nagy segítség, hogy a kiállítás majd olyan legyen, amilyennek elképzeltem. Ha a kedves blogot olvasó tud olyan emberről, akit érdekelhet a program, sokat segítene, ha ajánlaná munkáim neki.

Úgyhogy hajrá, már csak alig 120 nap és nyílik a kiállítás!

Pali

beleolvasnál korábbi posztjaimba? akkor KATTINTS IDE!

kövess facebookon és instán, mert ezek is vannak!