banner.jpg
rendezzünk kiállítást ismét!

rendezzünk kiállítást ismét!

No, de milyet? Mert gyakran kell csalódni a művészeti eseményekben. És ez oly nagy probléma manapság, hogy fontosnak éreztem összeírni kicsit, hogy mit lehet majd várni A hihetetlen, szürke valóságtól.

Ugye, ez egy kettős esemény lesz, mert a megnyitóval egybekötve kerül átadásra a Művelődési Központ megújult kiállítótere, a Magyarság Galéria és mellette nyílik a kiállítás is.

Én valami olyasmit képzeltem el, hogy egy átfogóbb anyag kerüljön ki tőlem, részben olyan munkákból, melyek már 8-10 évesek, és részben olyanokból, melyek egy fokkal összetettebbek és frissebbek. Ebből adódóan kerül ki a Hellén sorozat, és pár új, megrendelésre készült kép. A Cápáról már sok szó esett, illetve a videója is elkészült, de még lesz 3 másik kép is, amik a lehető legfrissebbek lesznek, mivel megrendelőik is a kiállításon fogják őket először látni élőben. Nomeg szeretnék némi bepillantást engedni mindazon egyéb, de művészeti dolgokba, melyekkel foglalkozom, illetve azt is bemutatni, ahogy foglalkozom a rajzolással és a realizmussal.

unalom.gif

És, hogy ne legyen unalmas és száraz a sok cénpor a falon, folyamatosan látható lesz egy kisvideó arról, hogy az elejétől a végéig pontosan hogyan készül egy kép, olyan betét részekkel, melyekből pár érdekesebb részlet is kiderül a szakmai „kulisszatitkokból”. Ha minden jól alakul, akkor ezzel összesen 4 videón lehet majd látni rajzok készülését, ami még azért ad némi izgulnivalót az utolsó napokra.

Írott háttéranyagok természetesen több képnél is lesznek, főleg a blogra készült szövegekből, egy kicsit átszerkesztve, illetve, amit igazán ritkán szoktam, hogy láthatóvá teszem azokat a fényképeket is az egyik képnél, melyeket a készítésekor használtam. Az örök vesszőparipa ez a fotókról rajzolás, de ha bárki maga előtt láthatja a fényképeket, ami felhasználásra kerül egy kép készülésekor, akkor valószínűleg mindenki számára megérthetővé válik, hogy miért sem olyan egyszerű dolog ez a realista rajzolás.

Úgyhogy száz szónak is 19 másik a vége: én már kíváncsian várom a megnyitót, még úgy is, hogy - szerintem - én tudom leginkább, hogy mik lesznek majd láthatóak! ;)

Pali

festmény.gif

KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY!

Kérlek, ha érdekelnek a blogbejegyzések vagy nem szeretnél lemaradni semmi újdonságról, hírről - és még nem tetted meg -, akkor iratkozz fel a gellerfipal.com hírlevelére!

A honlapomon, minden oldal alján megtalálod azt a részt, ahol ezt megteheted, de a Facebook lapom bal oldalán is lehetőséged van rá (keresd a hírlevélre feliratkozás menüpontot)! GDPR és kutyabarát vagyok, de a blog szempontjából most csak az előbbi érdekes.

Adataidat természetesen nem adom el - a Facebook és a Google már megtette. ;)

Előre is köszi!

dobjuk fel a nappalit!

dobjuk fel a nappalit!

egy hét a műhelyben

egy hét a műhelyben