w realizmus h800.jpg

a könyvről

Egy nap, az ember kilépett a barlangból és felnézett az éjszakai égre. Nem tudta, hogy mit lát, de abban biztos volt, hogy az valami lenyűgözően szép. Valamikor régen így születhetett meg a művészet, de még rengeteg idő kellett, hogy eljusson csúcsaira, illetve, hogy átalakuljon olyanra, ahogyan ma ismerjük. Több ezer éves fejlődés, rengeteg társadalmi változás, vallási háborúk, tudományos vívódások, az ember örök küzdelme a szabadságért vezetett el oda, ahol ma vagyunk. Történetek, melyek eszmék, ideológiák, filozófiai áramlatok korbácsütései alatt irányították elődjeinket, hogy úgy lássuk a valóságot, ahogyan ma ismerjük.

De vajon ezt a valóságot tényleg értjük vagy csupán egy elképzelés foglyai vagyunk?

A Realizmus. - a valóság természete azt kívánja bemutatni, hogy egyfelől a művészet és filozófia területén hogyan alakult a nyugati civilizáció felfogása a valóságról, másfelől egy komplex képet kíván adni a legfiatalabb művészeti és eszmei felfogásról, a realizmusról. Ez a könyv egy kedvcsináló, valamiféle alap azoknak, akik nem járatosak a művészet világában, eleve félve vagy csak nehezen tudják megválaszolni azt a kérdést, hogy mi is a művészet. És ugyanakkor mindazoknak érdekes és elgondolkodtató élmény lehet, akik keresik helyüket, az ember célját a mindennapokban, szeretnék megérteni, hogy miért olyan a valóság, mint amilyen és miként állnak össze a mindenkit körülvevő dolgok egy egésszé. Akik meg szeretnék érteni a legfontosabb érzelmek, értékek, fogalmak lényegét, mert nem fogadják el a megszokott magyarázatokat, vagy akik keresnek valami mélyebb összefüggést a kozmoszukban.

A könyv nyelvezete nem szakmázgatós, se nem sznobos és véletlenül se ömleng az áhítat az oldalakon. Arra teljesen megfelelnek a mű-történészek munkái. A nyelvezet sajátos stílusával inkább az volt a cél, hogy meg-és közérthetően kerüljenek bemutatásra filozófiai tézisek, művészetelméleti fogalmak, hogy a művészetek története, a realizmus, a látványelvű alkotás érdekesebb témái maradhassanak fókuszban.

Azt is lehet mondani, hogy egy olyan könyv elkészítése volt a cél, mely megmutatja, hogy a mindenkiben folyamatosan megfogalmazódó, fontos kérdésekre vannak válaszok. Hogy miért és miként érzünk, miként látjuk azt, ami körül vesz minket, hogy mi az a művészet, mi a célja, miért van szerepe az ember életében, a kultúrában.

Röviden, remélhetőleg egy olyan könyv állt össze, melyet elkezdeni könnyű, de letenni nehéz.

OLVASS BELE!

Kíváncsi vagy, de nem tudod, hogy mit is várhatsz a könyvtől? Lapozd fel első oldalait!

Kattints erre a linkre és pillants bele a valóság természetébe!

aloldalra earley birds 800.jpg

early bird kedvezmény

Megemlítenék még egy bevezetőnek szánt részt. 2014-ben, egy bizonyos Andy írt egy könyvet, melyet rendje és módja szerint elvitt könyvkiadókhoz, hátha beveszik. Sehol sem lelkesedtek különösebben munkájáért, így csalódottan hazatérve úgy döntött, hogy 1$-ért feltölti a digitális verzióját az Amazonra, hátha. 3 hónap és 35.000 letöltéssel később, a sikert látva, a kiadók maguk kezdték megkeresni Andy Weir-t, hogy adja el nekik A Marsi című könyvét, később pedig Matt Damon főszereplésével megszületett belőle a filmes adaptáció.

Manapság minden kicsit bonyolultabb így egy könyv kiadása is. Amikor eldöntöttem, hogy a magánkiadás útjára lépek, akkor sokmindent kellett mérlegeltem, és ez tűnt a járható útnak. Viszont, ezzel mindent házon belül kell megoldani és előfinanszírozni, így arra gondoltam, hogy egy crowdfound, azaz közösségi finanszírozás keretében futok neki a publikálásnak.

Ennek jegyében, akik érdeklődését felkelti a Realizmus. - a valóság természete, és 2018. október 6. és 20. között feliratkoznak, előjegyzést küldenek az alább látható űrlapon, mind „early bird”-ökké válnak. Ők lehetnek az első fecskék, akik lehetővé teszik a kiadást, én pedig - hálám jeléül - kedvezményeket biztosítok nekik.

Azaz,

- 3950HUF helyett 2950HUF-ért és elsőként foghatják majd kézbe a könyvet (ráadásul mindenki a sajátját!)

- ha valaki szeretné, dedikálom a példányát, erre külön nagyon jó mottókat találtam ki! ;)

- több, ingyenes átvételi pont közül választhatnak majd Budapesten, illetve Dunakeszin, bonyolultabb esetekben pedig egyeztetjük az átvételi lehetőségeket!

Fizetni pedig még nem kell!

Akkor indulnak a nyomdagépek, ha október 20-ig az early birdek elegen lesznek és rendeléseik elérik a kritikus példányszámot. Ha ez sikerül, akkor a feliratkozóknak kiküldésre kerülő mailben minden részletet, menetrendet és az online fizetési lehetőséget is megírom. Természetesen, ekkor még bármilyen kötelezettség nélkül vissza lehet mondani az előjegyzést.

Tehát, ha minden jól alakul, akkor várhatóan október 20. és 26. között lesz mód leadni a már végleges rendelésüket.

Ja, és igen! A várható megjelenés 2018. november 30.

Szeretnél ’early bird’ lenni és kedvezményesen megvásárolni a Realizmus. - a valóság természete című könyvet?

Iratkozz fel az alábbi űrlapon keresztül, és ha el tud indulni és el is indul a nyomtatás, a megadott elérhetőségeden keresni foglak a friss hírekkel!

(És ez nem hírlevél, adataidat csak addig kezelem, míg értesítelek a Realizmus. - a valóság természete című könyv early bird, illetve előrendelési lehetőségeiről, azaz legkésőbb 2018. november 30-ig. Ez volt a kötelező GDPR rész!)

neved *
neved