banner.jpg
Pechakucha élménybeszámoló

Pechakucha élménybeszámoló

Leginkább ezzel a giffel tudnám összefoglalni a tegnapi Pechakucha előadásomat.

69 1 eső.gif

Aki nem volt ott, annak jó, csatlakoznék hozzájuk magam is. De azért valamit illene írnom róla, úgyhogy:

Nem tesz jót, ha az előadás egy olyan koncepcióba kell, hogy illeszkedjen (Smart Home, Smart City, Smart Society), ami minden más előadó számára egyáltalán nem volt megkötve. Ezen persze csak ront, amikor kérik, hogy a tech szektor miatt főleg startup-okra szabd az előadásod, majd kiderül, hogy 50-60%-ban építészek vannak jelen.
A magabiztosságnak aztán az sem segít, hogy rendre rosszul konferálnak be, adatok keverednek és az előadásod címét már a 4. verzióban olvasod a falra kifüggesztett plakátról, miközben mindent előre leadtál, egyeztettél és kérted, hogy jelezzenek bármikor, ha OK, ha nem… bármi.

Aztán eljön az előadás kezdete, elindul az előzőleg összerakott prezentáció, amivel kapcsolatban viszont izgulsz, mert egyértelműen nem szóltak vissza, hogy rendben van. 
De mindegy, ott ennek már nincs jelentősége, elindul a prezentáció, majd el is akad, mert a hangot nem próbálták el, és nem lehet érteni azt, amit mondanék. Majd megakad még egyszer a videó, amikor nem sikerül ppt-re váltania, ugyanakkor időben el is csúszik, a 20 másodperces ütem eltolódik.
7 perces prezentáció esetén ez elég szar. De még ilyenkor is jöhet rosszabb. Az első dián feltűnik, hogy valami nem stimmel, és a 2.-3. körül - miközben beszélned kell - veszed észre, hogy hiányoznak a feliratok a képekről, 11 képről (a 12 diából), amik közül párat így nem lehet érteni, és arra kényszerülsz, hogy te magad mondd el, mit is látnak, ezzel teljesen felrúgva a prezentáció tematikáját.

És a végére már inkább abba is hagynád az egész művészettel foglalkozást.


Még az előadás előtt mondtam Fanninak, hogy nem zavar, ha emberek előtt kell beszélnem, ha tudom, hogy miről és mit szeretnék mondani. De azzal, hogy a vetítés totálisan szétment, illetve belenyúltak, így én magam is elvesztettem a végére a fonalat és mindaz, amiről beszéltem volna ugrálós lett és érthetetlen, amit ahogy én magam is kezdtem észrevenni, egyre csak gázabbá váltam.
Szerencsére a tömeg már ittasodott, így nem kezdett se röhögni, se hörögni.

Mindegy.

Nem rajzos ismerősök azt mondták a helyszínen, hogy "tapasztalatnak jó lesz", ami a rajzos körökben egy speciális jelző, nagyon feszült pillanatokra. Kb azt jelenti, hogy "ezt dobjad ki a p*csába és vegyél elő egy új lapot, mert sz*r! De majd csak holnap, mert mára már kimaxoltad magad felőrlését!".

Úgyhogy talán majd holnap, vagy valamikor máskor.

69 2 keselyű.gif
Erato - kis képek a nagy képen

Erato - kis képek a nagy képen

Erato

Erato