banner.jpg
…viszont több előadáson már biztosan!

…viszont több előadáson már biztosan!

Hiszen megérkezett a kis gép, aminek érkezéséről már korábban beszámoltam.

És, az igazat megvallva sokkal jobb, mint hittük. Ugyanis ez még az a konstrukció, amit a 2. Világháború előtt készítettek, és ezen amolyan elmés vasmunkás módon vannak megoldva a különböző mechanikus elemek, mint a festékező tányér fordítója, a szedőkeret/nyomóforma keret rögzítése és hasonlók.

Persze, ilyenkor mindig nehéz beszámolni arról, hogy milyen is egy ilyen relikviát beszerezni, először megpillantani majd javítani és beállítani. Mert eleve manapság csak ritkán találkozunk igazi régiségekkel, még ritkábban régi különlegességekkel, még inkább régi technikai különlegességekkel. Mindenki vágyik arra, hogy egy poros padláson nézelődhessen a lomok között, hiszen ott nem csak rossz dolgokat találni, hanem egykor száműzött, de amúgy teljesen hibátlan tárgyakat is. Aztán a száraz és szigetelt fíling szépen konzervál is mindent.

Sok olyan sorozat megy az ismeretterjesztő adókon, melyekben régi autókra bukkannak vagy raktárvadásznak érdekességeket, és valahol ez is ilyen. Sőt, mivel online aukciókon keresztül lehet néha hozzájuk jutni, így még az adrenalinos várakozás, licitálás is a játék része, illetve 1-2 héttel előtte már megy a nyüzsgés, kalkulálás, mennyi a maximum licit, mit kellhet a fotók alapján javítani és hasonlók.

120 2 adana-itt-02.jpg

És akkor eljön a pillanat, veterán módra trükkösen le sikerül ütni egy tuti padlásra a bejutást és az ott sejthető lomot beszerezni, amiről úgy hisszük, hogy az egy veterán bogárhátú, amolyan lemezautó, melyet ovisoknak készítettek leharcolni, és amikor megérkezik, akkor derül ki, hogy nem is lemezautó, hanem igazi, és a trendi patinán kívül semmi baja. Minden pöpecül működik, csak olajat kell itatni vele.

Nameg ugye ilyenkor még akad 1-1 olyan meglepő semmiség, mint az előző tulaj legutóbb nyomtatott kliséjének próbanyomata, ami a ’60-as évek óta rajta pihent. Mintha a bogár előző vezetőjének antik szendvicses doboza még az anyósülésen csücsülne.

mégsem leszünk kint a Design Héten…

mégsem leszünk kint a Design Héten…

fáj a szemem, a lelkem pedig zokog

fáj a szemem, a lelkem pedig zokog