banner.jpg
marketing kampányolás… Mensa

marketing kampányolás… Mensa

Ugye a kiállítás egyik legfontosabb része a marketing. Hogyan lehet eljuttatni a hírét azokhoz, akik nem ismerik a munkámat, nem látták még rajzaimat. Közvetlen esetben a dolog egyszerű és munkás, kell írni a blogot, a facebook oldalt, és küldözgetni a hírlevelet (amire itt, a honlap fejlécében lehet feliratkozni! :) ). De ezek a csatornák csak direkt rákeresés hatására, illetve már rámtalált személyek esetében működnek, és a fontos az lenne, hogy e folyamatosan növekvő, de mikroközösséget meghaladó nagyobb közönséget lehessen gyűjteni.

Tehát tolni kell művészetemet olyan fórumokra is, melyek 1., nyitottak erre 2., ismeretlen közösségek.

Ennek jegyében jutottam el egy kiselőadás képében a Mensa HungarIQa-ba is. Már mondjuk egy éve tag voltam, de csak most jutottam el odáig, hogy előadjak. Még amúgy nem volt meg maga az előadás, de nagy örömömre a nyitottság eléggé jól alakul.


de mi az a Mensa HungarIQa?
Tisztázzunk 2 erős félreértést az elején. A Mensa nem összetévesztendő a menza szóval, nem az üzemi vagy iskolai konyháról van szó. És annyira nem szórakoztató havonta 4-5x meghallgatni ezt a poént (’Hallottál már a Mensa-ról? Igen, még általánosban ott ettem!’), szóval rögzüljön, EZ NEM VICCES!
A másik gyakori félreértés, hogy az emberiség legmagasabb IQ-jával rendelkező tagjainak felső 2%-át tömörítő szervezet tagjai, minden megerősítő élmény ellenére SEM illusztrálhatóak ezzel a képpel:

62 1 mensa-bug.jpg

Nem csodabogárság ez és nem is ilyen sok az informatikus közöttünk (… hanem még ennél is több!). Szimplán arról van szó, hogy azért tömörülünk egy egyesületbe, hogy egyszerűbben tudjuk majd leigázni a Földet és rákényszeríteni mindenkit a matematikára és nyelvtani hibák keresgélésére a másik beszédében.
[Itt kell hazabeszélnem, és megemlítenem, hogy ha nem szeretnétek a hódító hadjáratainkban elesni, akkor próbateszteljétek magatokat, hátha bekerültök a klubba! Itt lehet tesztelni, ingyen, hitelesített teszt kitöltésével: https://mensa.hu/tesztiras/online-iq-probateszt ]

Szóval én úgy 1 éve lettem tag, és nemrégiben felmerült bennem, hogy mi lenne, ha felvetném, hogy beszélnék a rajzaimról az érdeklődőknek. Mivel rendszeresen vannak egymásnak tartott világleigázó összejöveteleink, gondoltam, egyet én is tarthatnék. Meghirdettük, és 2 nap alatt be is telt a keretlétszám, úgyhogy gyorsan még egy következő időpontot is meghirdettünk, és most látom, hogy az is betelt! Nagggyon jó! :) Szerintem lesz 3. is (harcostársaim a napokban, nézzétek a programhírek között!)!

Úgyhogy eléggé nagy öröm, hogy egyfelől olyan közösség tagja lehetek, ahol felülreprezentált az érdeklődés rajzaim iránt, illetve, hogy minimum 2 előadás már fix.
De ami még ennél is jobb, hogy ilyen előadásokon keresztül sokkal jobban lehet a művészetemet promótálni, és ennek el sem képzelhetően nagy szerepe és fontossága van a mai művészeti életben.


Úgyhogy, aki szeretne részt venni valamelyik előadáson, az gyorsan írjon tesztet, lépjen be és a belső rendszerünkben iratkozzon fel résztvevőként…VAGY, ha van ötlete, hogy hol lehetne még ilyen előadást tartani, kommentelje ide hozzászólás formájában, vagy írjon az info kukac gellerfipal pont com címre!
Előre is köszi!

Ez a logónk. A csillagromboló űrhajónkat (a Vogon 1-et) ábrázolja, amint épp leigázza a Földet.

Ez a logónk. A csillagromboló űrhajónkat (a Vogon 1-et) ábrázolja, amint épp leigázza a Földet.

előadás a Pechakucha Night-on!

előadás a Pechakucha Night-on!

Erato - munka közben 1#

Erato - munka közben 1#