banner.jpg
Erato - munka közben 1#

Erato - munka közben 1#

No, hát belevágódtam a rajzolásba, és már az első pár nap alatt nagy felfedezéseket tettem a technikai hátteret illetően. Első és legfontosabb, hogy gyorsabban megy a rajzolás, mint korábban terveztem. Ebben nagy lendületet ad ugye az a pár új eszköz, amikről korábban már írtam e link alatt is és még ez alatt is. Tényleg elképesztő, hogy mennyit számít az eszköz, ha a használata már megy. Mintha egy másik világ nyílna ki, amiben lehet még jobban belemenni a technikai részletekbe.

De nem is ez volt a legmeglepőbb - ez csak a legfontosabb volt -, hanem inkább az, hogy hűvösben/télen mennyivel egyszerűbben megy a rajz. A papír nem tudja megszívni magát párával, és ahogy támaszkodom a lapra, úgy a kezem sem tudja átnedvesíteni a lapot. ez fontos, mert a nyirkos papíron a tónusok máshogyan néznek ki, „nyálkásabb” hatást keltenek és inkább sötétesek lesznek. Arról nem is beszélve, hogy a papír nyirkosan telítettebb, azaz 1-2 rétegben nem tud úgy és annyi grafitot beengedni az anyagába, ahogy az kívánatos lenne. A világos tónusok első 6 negyedtónusát ilyenkor mindig nagyon nehézkes ráerőltetni a lapra, illetve a középtónusok is sötétebbre alakulnak.

Amúgy, ha valaki felismeri (ÉS EDDIG NEM MONDTAM NEKI!!!), az írja ide kommentbe vagy az erről szóló facebookon poszt alá, hogy szerinte ki látható lépésről lépésre az alábbi képen. Annyi segítséget adok, hogy révén ez a kép a szenvedély és a pozitív dolgok jegyében készül, így a személy is hasonló okokból kifolyólag került rá.

61 1 Yann.jpg
61 2 Yann.jpg
61 4 Yann.jpg

Persze, azért kicsit ráz az ideg, hogy hogyan fognak elkészülni a friss képek április 8-ra, de legalább már halad a dolog… :$

marketing kampányolás… Mensa

marketing kampányolás… Mensa

akkor jöjjön az Erato

akkor jöjjön az Erato