banner.jpg
Mi a helyzet jelenleg? 2/2

Mi a helyzet jelenleg? 2/2

Ta-daaa, tehát ez van most. 2/2

Szóval, folytatva, az előző posztot a 3+1 lábas modellnél hagytam ugye abba.

A 3+1 kialakítása közben kb újra felfedeződött az, ahonnan szándékosan eltértem. Humoros módon a 3+1 mibenlétét folyamatában akartam kitalálni, mert azért azt valószínűnek láttam, hogy az aktualitás sokat tehet hozzá egy ilyen stratégiaibb koncepcióhoz, illetve ugye a folyamatos alkalmazkodás nálam világszemléleti kérdés (… hagyok időt …). Aztán a nyomda összerakása lett a 3+1-ből az egyik.

Node így kb 3000 karakter után eléggé érik a kérdés, hogy mi az a 3+1 és mi ennek az értelme, MIRŐL ÍR ENNYIT?!

A 3+1 az a körülményrendszer és "üzleti" modell, aminek megléte és működőképessége teheti lehetővé a „művészettel foglalkozást”.

1. láb - csinálj valamit jól, urald azt és ezáltal hozz létre vele teljesen újat
Ez számomra ugye a rajz, amit rengeteg idő alatt és energiával fejlesztgettem olyanná, hogy ma már nem teljesen érthető más rajzolónak sem megérteni, hogy hogyan épül fel egy-egy kép. És a technika felfejlesztése után megnyílt a lehetőség a ’téma’ megértéséhez. Ez újabb éveket vett igénybe, viszont ez fontosabb volt szerintem, mint magának a technikai vonalnak a kialakítása. Ugyanis a témából adódnak olyan kérdések, melyek magáról a művészetről szólnak.

2. láb - csináld úgy, hogy ne korlátozza a megélhetést, a gondolkodásod, a készítést a valami új létrehozására szánt idő 
Ha nincs időd, akkor csak kevés dolgot tudsz csinálni, illetve kevés képet tudsz készíteni. Ha kevés a képed, és még a marketingre (azaz a megismertetésükre, bemutatásukra) sincs időd, akkor senki sem fogja vásárolni őket, tehát másból kell biztosítanod magad, venned kell időt, hogy megfordítsad a folyamatot.
Erre tudok mondani csupa rossz választ: taníts, lehetőleg minél magasabb szinten, egyetemen pl. Vagy, egy 8 órás állásban helyezkedj el ÁTMENETILEG, hogy mellette több időd legyen, és az így megkeresett pénzen vissza tudd vásárolni a 8 órákat. Vagy köss kompromisszumot a művészeteddel, művészetedben. Ne fejleszd a tudásod, dolgozz gyorsan és a nem érthető, nem kimunkált részeket magyarázd ki. Hiszen ha elég kitartóan csinálod, akkor komolynak fog tűnni az, amit mondasz. És 10-ből 1 hülye biztosan értékelni is fogja a szöveged, és azt hiszi, ha ad neked erre pénzt, ő is bölcsebbé válik a gondolataid által.

Szerintem a helyes válasz az, hogy diverzifikáld a művészeted. Készíts eredetit, készíts nyomatokat az eredetikről, készíts szuveníreket (azaz az eredeti reprodukcióit, melyek már más funkciót látnak el) és az sem gond, ha nem csak a kedvenc eszközöddel, technikádban tudsz dolgozni.

3. láb - gondolkodj általánosan, archetípusokban a dolgokról, és amit kigondolsz így, azt más alakokban is tudd megfogalmazni
Amiben valami jót csináltál, abban benne van a jó elérésének a képlete. Na, ezt keresd meg és alkalmazd más dolgokban is, hogy azok jobbá váljanak, és ez által a többé-kevésbé eltérő dolgokkal, dolgokon is tudj életvitel szerűen szöszölni.

Még anno, amikor eleinte elkezdtem rovarokat preparálni, akkor megtanultam, hogy hogyan kell érzékenyen és precízen dolgozni egyszerre, mi az a koncentrálás a munkára. Aztán, amikor elkezdtem repülőmodellezni, akkor ez tovább fejlődött a gyors problémamegoldás készségével. Aztán a rajz egy nagy ugrással érthetővé tette az esztétikát, igényességet, a minőség fogalmát.

És mindezen tapasztalatokkal már magától értetődő feltámasztani spéci eszközöket, hogy nyomdában készíteni lehessen emlékeket, egyedi ajándékokat, különlegességeket.

és a +1 láb - mindezt csatold vissza a világba, mert máshogyan nincs értelme
Nem jó, ha a dolgok önmagukért vannak, mert úgy semmi értelmük nincs. Ezért nem árt, ha az elért eredményeket megosztjuk másokkal is, és ezzel célt, súlyt adunk a munkánknak.

Úgyhogy ez van most. Hosszú idők után a gyeplő a lovak között! :)

13 GP 01 (3).jpg
SAMU rajzolt kedvcsináló. 1/2

SAMU rajzolt kedvcsináló. 1/2

Mi a helyzet jelenleg? 1/2

Mi a helyzet jelenleg? 1/2