banner.jpg
nehéz megítélni az elmúlt 5 hónapot

nehéz megítélni az elmúlt 5 hónapot

Volt itt minden, sikeres kiállítótér keresés, még sikeresebb szponzorgyűjtés, a rajzok is elkészültek - hála kb 300 munkaórának és hasonló mennyiségű mechanikus ceruzahegynek és a nyomdában is mindent sikerült lenyomtatnunk, ám mégis nem tudom, hogy mennyire legyek elégedett.

Persze, nekem soha semmi sem elég jó, megfelelő vagy nem szoktam megelégedni szinte semmivel, de nehéz mindezt belőni egy kiállítás kapcsán. A fő probléma, hogy elszoktak az emberek a kiállításokra járástól, meg úgy eleve az egész fine art-tal („magas művészettel”) találkozástól, és - szerintem - a sok csalódás és rossz élmény miatt már nem kockáztatják a szabadidejüket azzal, hogy tippre menjenek kiállításra.

teljesen megértem őket!
Magam sem szeretek kiállításra járni. Mert nem tudom, hogy mit láthatok majd, eléggé tetszetőset vagy összecsapott tákolmányokat, kár lesz erre ellőni a rászánt időt vagy esemény lesz e a dolog… kb, mint amikor egy nagyon felhúzott filmre megy az ember a moziba és kifizeti az irracionális árat a jegyért, vesz irracionális áron kólát meg hidegpopcornt, meg egy kis porsajtszószt a „zacskó alján maradó” mennyiségű nachoshoz, majd beül a terembe és reméli, hogy nem lesz rossz, nem csak a marketingje volt jó a filmnek.

Ilyen egy kiállítás is. Tippre nem megyünk be. Ajánlásra már inkább, nagyon jó ajánlásra valószínű.

Ami engem megdöbbentett, hogy kevesen reagáltak, nézték meg eddig a kiállítást, aiknek kifejezetten be szerettem volna mutatkozni. Galériák, művészeti életben jártas emberek, művészetkedvelők, nos, ők a direkt megkeresésre sem mozdultak ki, és így akármilyen jó is lehet egy kiállítás, akármennyi munka és realizmus is lehet a képekben, visszhang nélkül eltelik a pár nap és kész.

Fura a mai világ. Rengetegen vágynak valami jobbra, többre, napi szinten hallom a „nincs semmi program” mantrát, miközben sokszor csak arról van szó, hogy ha hallunk valami jóról, akkor azt nem mondjuk tovább, nem ajánljuk, sőt, még egy like-ot sem küldünk rá.

a forma és szín különbsége

a forma és szín különbsége

egy kis érdekesség

egy kis érdekesség