banner.jpg
tárlatvezetés

tárlatvezetés

A megnyitókban egy dolgot nem szeretek, méghozzá azt, hogy akárhogyan is szeretném, alig van időm beszélgetni az ellátogatókkal. A tömeg, az idő rövidsége eleve nem teszi lehetővé, hogy hosszasan lehessen egy-egy kérdés végigbeszélni, de eleve 150 főre átlagosan 1-1 perc jut egy ilyen alkalommal.

Éppen ezért szoktam „tárlatvezetéseket” tartani. Na, nem olyan ’mi látható a képen és milyen trauma ért, amikor ezt rajzoltam’ alapon, hanem főleg háttérinfókról, érdekesebb részletekről szeretek beszélni - természetesen, a felmerülő kérdések megválaszolásán túl.

Például, hogy a mechanikus ceruzás grafit rajz, az tényleg nem a ceruza rajzot jelenti, és ez azért fontos, mert, ha ezzel tisztában van valaki, akkor nem keveri össze a rajzokat fotókkal mondjuk - mint, ahogy volt már erre példa. Vagy, hogy a lehető legvékonyabb hegyekkel dolgozom a rajzok teljes felületén, ugyanis, ha variálnám a 0.3-at, 0.5-öt és 0.7-et, akkor foltos lenne végül a kép. Ennek oka, hogy a grafit színe változik a hegy átmérőjétől függően és ez nem a H, B, 3B, stb keménységek miatt van, hanem a grafithegy receptúrája adja. Inkrediböl!

tárlatvezetés.jpg

Szóval, most is lesz tárlatvezetés, ahova terveim szerint leviszem pár eszközömet, mert az estompé még mindig egy érthetetlen mütyűr mindenkinek (aki eleve hallott már róla), illetve összeszedem pár korábbi rajzom, vázlatom a mappámba és azokat is megmutatom az érdeklődőknek.

De szó lesz - illetve lehet szó, ha érdekesnek találja a közönség - a novemberi kiállításról, a készülő Realizmus. könyvemről, vagy akár a vásárlásokról, képeladásokról is lehet csacsogni.

Úgyhogy, akit érdekel egy ilyen tárlatvezetés, azt örömmel várom július 7-én, 15:00-tól a Magyarság Galériában!

A program Facebook eseménye pedig ide kattintva látható. És köszönöm, ha jelzitek, hogy ’ott lesztek’ vagy ’érdekel’ titeket, illetve, ha be tag-elitek, meghívjátok azokat, akiket érdekelhet, mert ez sokat segít hírét vinni a dolognak. ;)

 

Pali

KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY!

Kérlek, ha érdekelnek a blogbejegyzések vagy nem szeretnél lemaradni semmi újdonságról, hírről - és még nem tetted meg -, akkor iratkozz fel a gellerfipal.com hírlevelére!

A honlapomon, minden oldal alján megtalálod azt a részt, ahol ezt megteheted, de a Facebook lapom bal oldalán is lehetőséged van rá (keresd a hírlevélre feliratkozás menüpontot)! GDPR és kutyabarát vagyok, de a blog szempontjából most csak az előbbi érdekes.

Adataidat természetesen nem adom el - a Facebook és a Google már megtette. ;)

Előre is köszi!

mitől is hihetetlen a valóság?

mitől is hihetetlen a valóság?

dobjuk fel a nappalit!

dobjuk fel a nappalit!