No borders, no limits

Van abban valami izgi, amikor több év után nekiül az ember, hogy újra rajzoljon. 

Persze, számomra ez nem leállás volt, hanem úgy éltem meg, hogy egyszerűen mást csináltam. Korábbi posztban írtam is erről ( itt: http://www.gellerfipal.com/blog/post/mi-a-helyzet-jelenleg-12/ és itt: http://www.gellerfipal.com/blog/post/mi-a-helyzet-jelenleg-22/ ), hogy a magasnyomó műhely, átalakítások és hasonlók kötöttek le teljesen. De azért mégis, amikor leültem újra hosszabban rajzolni 'egy képet', akkor azért eléggé fura volt, hogy már milyen régóta nem kaparásztam a papírt.

Arról korábban is biztosítottam mindenkit, hogy elsődlegesen ezzel fogok foglalkozni, képek rajzolásával, és bennem már akkor meg is volt több rajz terve, koncepciója, de mindenki más számára ez nem volt több egyszerű hitegetésnél. "Mikor fogjuk látni?", "na, rajzoltál valamit?" - hangzottak a kérdések. Az idő meg csak telt. Olyannyira, hogy pár beállítás fotóit is évekkel korábban elkészítettem, és így volt némi plusz feladat átrajzolni az ebből adódó változásokat, aktualizálni itt-ott.

A koncepció

Már a MüSZis kisvideóban (ezen: https://vimeo.com/81331754 ) is említettem pár sorban, hogy mit tervezek, de inkább csak a tervezett hatását éreztettem. Nagy méret, újfajta realitás, hozzám és a korábbi rajzaimhoz képest más, de azért nem szokatlan témaválasztás. És több tónus, ravaszabb trükkök.

Arról viszont nem beszéltem, hogy ez a terv előre láthatóan 5 képből álló sorozat féleségről, a Hellens-ről (Hellének) szól. Nem kifejezetten sorozatról, hanem 5 egymáshoz valamilyen szálakon kapcsolódó képekről, melyek azért külön-külön is érthetőek, önmagukban is elvannak. Témamegjelölésüket tekintve az antik istenekről és mitológiai alakokról kapták/kapják címüket. Melpomene, Erato, Prometheus, Hypnos and Thanatos, Morpheus. 

És az antik mivolt ennyiben ki is merül, hiszen a képek meghatározó jellemzőjének a téma modern tálalását, a frissességét szerettem volna összehozni. Ráadásul az antik címekkel nem szándékom semmiféle szimbolika alkalmazása, használata vagy ilyesmi, egyszerűen a címek csak egy laza keretet adnak a témáknak, hiszen a képi koncepció hamarabb ki lett alakítva, mint a témakoncepció.

Éspresze, számomra nem is annyira a kép végső látványa az elsődleges, hanem a folyamat, ahogy a kép elkészül, a látványa kialakításra kerül. Mondhatni, én a nyuszi, kalap alatti dobozba csempészésében látom a lényeget, míg mindenki más annak elővarázslásában.

Úgyhogy pár nap, és jönnek is a részletek!

Hellens - Melpomene, indul a felvázolás

Hellens - Melpomene, indul a felvázolás

Pali

beleolvasnál korábbi posztjaimba? akkor KATTINTS IDE!

kövess facebookon és instán, mert ezek is vannak!