apropó, modell kerestetik, méghozzá ember is!

Megintcsak előállt a modellvákuum és örülnék neki, ha tudnék rajzolni olyanokról képet, akik 25-49 közöttiek, férfiak és nők. Persze nem egyszerre, vagy ez, vagy az. Sajnos a művészet konzervatív és a vizualitás metanyelve miatt csak ezen két nemen belül lehet játszani (az életmódok, amelyek társadalmilag engem sem zavarnak, azok egy műalkotáson ábrázolva inkább elrajzolásnak számítanak). Ahogyan az első rajzolt modellem, Ilonka néni hívta fel erre a figyelmem, amikor megnézte a róla készült rajzomat: "Biztos lesz jobb! Ez így egy favágót ábrázol. Talán, ha a rajzon jobban csillogna a szemem!".

Amúgy NEM akt képekhez keresek alanyt, és minden esetben egyeztetem a témát a modellel, mielőtt fotózás lenne. És nem kell a "közfelfogás szerint szépnek lenni", mert nem a közfelfogás sekélyességének visszaadása a lényeg, hanem inkább a realitás és az emberszerűség. Hálám jeléül, a modellnek felajánlok egy tuti ramen receptet és készítek kóstolót is.

Emberek mellett keresek még (modellnek) NAGYJÁBÓL fajtiszta dán dogot, orosz agárt, cseh-szlovák-drótszőrű vizslát, fekete németjuhászt, basset houndot. Illetve idősebb és jellegükből adódóan flufis vagy zsémbes alkatú korcsokat és keverékeket. Ha valaki szeretné megörökíteni kutyuliját (egy olyan beállításban, amelyet én találok ki) és lemond a fotók felhasználásának jogairól, akkor szintén jelezze nekem! Tudom, hogy mindenkinek a saját kutyája a legszebb, de bizonyos beállításokhoz keresek leendő stárokat, így nem biztos, hogy a jelentkezők megfelelőek lesznek. De az is lehet, hogy pont a bizonyosakat keresgélem valamelyik ötletem megrajzolásához!

Tehát ha modellkednétek vagy tudtán kívül a kutyulitok tenné ezt, írjatok vagy kommenteljetek, üzenjetek facebookon és felvesszük a kapcsolatot! Igyekszem mielőbb válaszolni!

Pali

beleolvasnál korábbi posztjaimba? akkor KATTINTS IDE!

kövess facebookon és instán, mert ezek is vannak!