banner.jpg
350-et mondtam volna? 150-re gondoltam! első rész...

350-et mondtam volna? 150-re gondoltam! első rész...

Múltkor írtam a Szponzori program részleteiről, és abban említettem, hogy a 7 szponzori ajándékpakk 7x 350.000.-ba fog kerülni, és hát, ahogy ez szokott is lenni, több visszajelzést is kaptam arról, hogy ez miért nem jó, miért kellene máshogy, hogyan is lenne inkább tuti, stb.

a két legjellemzőbb hozzáértés

"Mi kerül ebbe 350.000.-be?", ami sokszor a hú de drága szinonimája vagy ezt kifejezendő arckifejezés, gesztus után jön. Természetesen az a rajz kerül ennyibe, amelyik a program keretén belül létrejön. Az nem egy kis méretű rajz, olyan 1.2 x 0.9 m-es lesz. A többi ajándék, a könyv, a lepkepreparátum, a fabetűkről nyomtatott kép, a moneykoi mind ajándék mellé. Bár vitathatatlan, hogy nagyon nehéz elkészíteni vagy beszerezni bármelyik ilyen ajándékot is, nemhogy mind a négyet. 

Szóval a kép kerül annyiba, a többi csak mellé jár (azaz pl csak az ajándékokat sem lehet megkapni, megvásárolni).

"Aki akar, az vesz tőled képet, azt kész! Minek ezt így megvariálni?". Hát igen. Egy ideális világban persze. De a gond az, hogy nem vásárolnak az emberek képeket.

És ahogyan elnézem a dolgokat, ez nem kifejezettem az én művészetemnek szól, hanem általános ügy. Persze vannak nagy felvevő piacok, de azok nem a bolygó ezen részén. Valamiért nem kötik össze az emberek, hogy egy kép elkészítése egy ugyan olyan munka, mint amit ők maguk dolgoznak. Ráadásul a torrent effektus ('ami letölthető a netről, azt le is kell szedni') miatt senki sem tulajdonít értéket a dolgoknak. Max pár like, 1-2 megosztás ismerősöktől, de ennyi a maximum, amit viszonzásért el lehet várni 1-1 hetekig készülő képért cserébe.

Minden esetre azért átértékeltem a dolgot, és a lényeg, hogy 350.000.-ről 150.000.-re vittem le az összeget. Eddig úgy reméltem, hogy lesz legalább 2 jelentkező a programra, de most, ezzel már 4-nek minimum kellene jönnie, hogy a kiállítás úgy jöjjön össze, ahogy elgondoltam.

43 500-eur.jpg
második rész... 350-et mondtam volna? 150-re gondoltam!

második rész... 350-et mondtam volna? 150-re gondoltam!

április eleje - AMATÁR

április eleje - AMATÁR